KUNST

Binnenkort . . . 
is er weer een expositie te verwachten van een bijzondere Enschedese kunstenaar, want vanaf de maand november 2017 huist een hele reeks nieuwe  schilderijen aan de wanden bij HaarKunst
Centraal staat werk van Rudi Bastiaans, afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst, voorheen de AKI in Enschede en zelfstandig werkzaam in zijn eigen atelier. Rudi is tevens docent zeefdrukken aan de ArtEz Hogeschool voor Beeldende Kunst op het Roombeek in Enschede.

Neem hier alvast een kijkje in Rudi's atelier: 



In de 18de editie van Haar verbindt 
Kunst opende Feya Wouda, spreekster met een schat aan parate feitenkennis op gebied van Kunst en Cultuur, zondag 7 mei de expositie "Stads" van de Enschedese kunstenaar Marianne Neijhuis.
Onder begeleiding van de bekende Flamenco-gitarist Hans Martin nam eigenaresse/kunstenaar Rosalinde Coenders van HaarKunst, genodigden mee voor een rondgang langs deze bijzondere stadsschilderingen.
 
Na 14 jaar Den Haag keerde Marianne terug naar haar geboortestad Enschede en begon aan een serie verrassende stadsgezichten.
Haar schilderijen laten bekende gebouwen zien, zoals we deze nog niet kenden; in feestelijke tinten en met een eigenzinnig lijnenspel. Puur op het gevoel zijn ze tot hun wezen teruggebracht in een combinatie van acryl, houtskool, pastelkrijt en vingerverf.











Tot eind september 2017 worden een aantal zeer bijzondere schilderwerken tentoonstelt. 
Het zijn Enschedese stadsgebouwen die hier getoond worden.

Marianne Neijhuis volgde de opleiding KABK en Vrije Academie te Den Haag, was leerlinge van Ralph Prins en is nu stadsschilder van Enschede en den Haag.
Als kind al geïnspireerd door van Gogh, o.a. door het Café -terras. Haar stadsschilderijen zijn vol kleur en wat ze maakt is eerlijk werk, expressief en herkenbaar en dat alles zonder frutsels.

Deze kleurrijke stadsgezichten zijn ook als ansichtkaarten te koop bij HaarKunst, het VVV Enschede, het Rijksmuseum Twenthe en het CBK Concordia.
In het boek 'De huiskamer van Enschede'  van Klaas Goinga, zijn haar schilderijen van de Grote Kerk als illustratie gebruikt. En in de promotiemap van Enschede, ''Enschedese kunstenaars vertellen verhalen over Enschede'', is ook een schilderij van Marianne gebruikt als achtergrond voor een verhaal.

Marianne Neijhuis: "Mijn motivatie is een innerlijke drang tot tekenen en schilderen van voornamelijk gebouwen en die gebouwen te laten praten via mijn doek". 

                       ____________


__________________________________________________________________________

Vele bekende en minder bekende kunstenaars passeerden in die jaren deze reeks Haar verbindt Kunst. Voorgangers zoals Inge Kuypers , kunstenaar Richard WannéeMonique Klaver, Rineke van Vreden, Margot Jansen, Angelique Hannenberg, TYS, Aisha, Sandra Fahner, Martin Hermes, Monika van Rijn, Rudi Bastiaans, Carla van den Broek, Lauren van der Kolk, Joost Kortenbach, Liesbeth Wasterval, Studio Wijnand, Petra van Lochem , Gert Derks en Peter Verbraeken zijn slechts een heel kleine greep uit een hele grote groep fantastische kunstenaars die met veel passie hun werk bij HaarKunst hebben willen delen. 

Hieronder enkele werken van hen die deze revue passeerden;













HAARKUNST   H.B. Blijdensteinlaan 20
7514CB Enschede NL  |  Tel: 053 - 435 5370

Like us on: